MINERAL EXPO SPLIT

16. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO, održat će se u travnju 2025. u Dvorani Lora, Poljudsko šetalište 1.

 

Posjetitelji sajma moći će uživati u mineralima, fosilima, dragom i poludragom kamenju uz sudjelovanje izlagača iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Sve cijene na Sajmu su promotivne. Zbog velike konkurencije izlagača iz cijele Europe mogu konkurirati najvećim svjetskim sajmovima.

Za nakit izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog i dragog kamenja, zainteresiran je uvijek najveći broj posjetitelja a za zahtjevnije kupce u ponudi je i ručno izrađen unikatni nakit.

Od dragog kamenja u ponudi će biti brušeni rubini, safiri, smaragdi, turmalini, topazi te opali iz Australije i Etiopije.

Ljubitelji neobrađenih minerala moći će vidjeti i odabrati komad za svoju zbirku od mnogo vrijednih, najrazličitijih minerala iz cijelog svijeta kao što su ametisti, opsidijani, spineli, celestini, apofiliti, ahati i kvarčevi iz Brazila i Urugvaja, lapis lazuli iz Afganistana, larimar iz Dominikanske Republike, te veliki izbor meteorita, moldavita i tektita.

 

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, dijelovi mamutovih kljova i rebra, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također ćete pronaći u ponudi ovogodišnjeg Mineral EXPO.

 

 

Sajam organizira Geološko društvo mineral expo