MINERAL EXPO SPLIT

Mineral expo SPLIT – Dvorana Lora. Poljudsko šetalište 1.
Subota 15. i nedjelja 16. travnja 2023.
od 10:00 do 20:00 sati.

Sa zadovoljstvom Vas možemo obavijestiti da na ovogodišnjem sajmu očekujemo najveći odaziv izlagača do sada, s velikom ponudom dragog i poludragog kamenja, kristala, minerala, fosila i Nakita, kao i stručne literature.
Za najmlađe smo pripremili besplatne radionice, obrade kamena i izrade nakita.
Sajam je otvoren za posjetitelje oba dana od 10:00 do 20:00 sati
Cijena jednodnevne ulaznice je 4 eura (30,14 kn) a za dva dana  cijena ulaznice je 6 eura (45,21 kuna).
Djeci do 14 godina ulaz je besplatan.

Godinama prezentiramo zadovoljnim posjetiteljima Sajma mineralogiju i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva.

 

Sajam ima prodajni i edukativni aspekt.

Po posebno povoljnim cijenama izlagači nude  neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.

Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, što privlači velik broj zainteresiranih posjetitelja.
U ponudi je i drago kamenje: brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti  te opali iz Australije i Etiopije.

Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala nađe se mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike itd.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također su u ponudi Sajma.
UdrugeLepoglavski ahat,KalcitiKreševski citrin, predstavljaju svoj rad i mineralna blaga ovih prostora.

Tradicionalne su i zanimljive izložbe koje se postavljaju svake godine u suradnji sa geološkim i  speleološkim društvima ili renomiranim znanstvenicima.
Na našem Sajmu posjetitelji mogu koristiti uslugu verificiranog gemologa, te izvršiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita.
Izdavačke kuće nude i velik izbor zanimljive stručne i popularne literature.
Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imaju  priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.