MINERAL EXPO SPLIT

Mineral expo SPLIT – Dvorana Lora. Poljudsko šetalište 21.
Subota 15. i nedjelja 16. travnja 2023.
od 10:00 do 20:00 sati.

Sa zadovoljstvom Vas možemo obavijestiti da na ovogodišnjem sajmu očekujemo najveći odaziv izlagača do sada, s velikom ponudom dragog i poludragog kamenja, kristala, minerala, fosila i Nakita, kao i stručne literature.

Sajam je otvoren za posjetitelje oba dana od 10:00 do 20:00 sati
Cijena jednodnevne ulaznice je 4 eura (30,14 kn) a za dva dana  cijena ulaznice je 6 eura (45,21 kuna).
Djeci do 14 godina ulaz je besplatan.

Godinama prezentiramo zadovoljnim posjetiteljima Sajma mineralogiju i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva.

 

Sajam ima prodajni i edukativni aspekt.

Posjetitelji sajma moći će uživati u mineralima, fosilima, dragom i poludragom kamenju uz sudjelovanje izlagača iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.
Sve cijene na Sajmu su promotivne. Zbog velike konkurencije izlagača iz cijele Europe mogu konkurirati najvećim svjetskim sajmovima.

Za nakit izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog i dragog kamenja, zainteresiran je uvijek najveći broj posjetitelja a  za zahtjevnije kupce u ponudi je i ručno izrađen unikatni nakit.

Od dragog kamenja u ponudi će biti brušeni rubini, safiri, smaragdi, turmalini, topazi te opali iz Australije i Etiopije.

Ljubitelji neobrađenih minerala moći će vidjeti i odabrati komad za svoju zbirku od mnogo vrijednih,  najrazličitijih minerala iz cijelog svijeta kao što su ametisti, opsidijani, spineli, celestini, apofiliti, ahati i kvarčevi iz Brazila i Urugvaja, lapis lazuli iz Afganistana, larimar iz Dominikanske Republike, te veliki izbor meteorita, moldavita i tektita.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, dijelovi mamutovih kljova i rebra, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također ćete pronaći u ponudi ovogodišnjeg Mineral EXPO.

O značenju i koristima koje imamo od kristala posjetitelji će moći razgovarati s kristaloterapeutom i osobama koje o horoskopskim znakovima povezanih sa kristalimaznaju najviše.