Mineral expo – održan je u
petak 07, subotu 08. i nedjelju 09.06.2024. u Domu sportova na adresi Trg Krešimira Čosića.
Zahvaljujemo svim posjetiteljima i izlagačima, nadamo se da Vam se sve svidjelo i da se vidimo iduće godine.

Pripremite se za nezaboravno iskustvo na ovogodišnjem Mineral EXPO-u, najvećem sajmu dragog i poludragog kamenja, kristala, minerala, fosila i unikatnog nakita!
Sajam se održava tri dana, a očekujemo rekordan broj izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Sve su cijene na sajmu promotivne zbog velike konkurencije izlagača iz cijele Europe što omogućuje posjetiteljima da kupuju po najpovoljnijim cijenama.

Na ovogodišnjem sajmu posjetitelji će moći uživati u iznimnoj ponudi dragog i poludragog kamenja, fosila i minerala:

Drago kamenje: rubini, safiri, smaragdi, dijamanti, turmalini, topazi, opali …

Poludrago kamenje i minerali: gorski kristali, ametisti, citrini, opsidijani, spineli, celestini, apofiliti ahati, lapis lazuli, larimar i skoro sve ostale poznate vrste.

Unikatni nakit: Ručno izrađen nakit od najrazličitijih vrsta poludragog i dragog kamenja koji će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce.

Meteoriti i tektiti: Meteoriti su porijeklom iz svemira. Najčešće su elementarno željezo i dijelovi su raspršenih jezgri asteroida. Moldaviti spadaju u tektite, vrlo su rijetki i postižu visoke cijene. Predviđa se da će uskoro biti iscrpljena nalazišta tog izuzetnog minerala.

Ekskluzivni fosili: Za ljubitelje povijesti i paleontologije ponuda uključuje originalne fosile izumrlih životinja: trilobiti stari 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, dijelovi mamutovih kljova i rebara, zubi izumrle vrste morskog psa, fosili drveta.

Dječji kutak: Najmlađi će se posjetitelji družiti s dinosaurom uz stručne animatore, što će im zasigurno biti nezaboravno iskustvo!

Alternativa: Posjetitelji će se moči upoznati s alternativnim svojstvima kristala.

Ne propustite priliku i postanite dio ovog jedinstvenog događaja koji spaja ljubitelje prirodnih ljepota, kolekcionare i stručnjake iz cijelog svijeta.
Pripremite se za tri dana ispunjena fascinacijom i otkrićima na sajmu Mineral EXPO 2024.!

Mineral expo Zagreb

Sajam organizira Geološko društvo mineral expo