Šungit

Nalazište: Najveće nalazište na svijetu je u Kareliji – Rusija.

Boja: Crna, liči na ugljen

Osnovni podaci: Jedinstven mineral u svijetu star oko 2 mlrd godina, otkriven 1992., koji sadrži prirodne fulerene, novootkrivenu alotropsku modifikaciju ugljika C (Nobelova nagrada za kemiju 1996.). Fulereni su otkriveni još jedino u svemiru u prašini zvijezde udaljene 6.500 svjetlosnih godina.
Znanstvenici koji su istraživali šungit proglasili su ga za čudotvoran mineral i lijek 21. stoljeća.
Šungit sadrži:
Ugljik, 20-95%
Silicij, 5-60%
Aluminij, do 4%
Željezo, do 3,5%
Magnezij, do 3,5%
Kalij, do 12%
Sumpor, do 1,2%, i još mnogo mikro i makroelemenata.

Ostali podaci: Svojstva su mu izuzetna. Uništava i apsorbira sve tvari koje su štetne živim bićima a sve korisno regenerira i koncentrira. Stoga ga se koristi kao pomoć u borbi s raznim bolestima.

Zanimljivosti: Poznato je da su ga ruski časnici i vojnici nosili sa sobom te im je pomagao preživljavati upravo pročišćavanjem prljave i zagađene vode.

Alternativa

(nema znanstvenih dokaza): Šungit se može upotrebljavati na razne načine i u raznim oblicima kao pomoć u iscjeljivanju čovjeka i prostora u kojem obitavamo.

-Šungitna voda je otopina fulerena. U toj vodi nema nikakvih štetnih tvari, pesticida, bakterija, parazita itd, potpuno je pročišćena nakon što je šungit stajao u vodi 24 sata.
U staklenu posudu,  na 100 gr šungita (sitnije frakcije ispod 1 cm) ulije se 1 lira vode i za 24 sata može se upotrebiti (za piće, za ispiranje usta, grla, kose, tijela, za obloge….). Vodu odlijemo i na šungit nalijemo novu vodu. Dovoljno je dnevno popiti nekoliko čaša ove vode već prema tome za što nam je potrebna. Navedenu količinu šungita za pripremu ljekovite vode treba promjeniti nakon 3 mjeseca.
S tom vodom uspješno se pomaže i u liječenju raznih dermatoza.
-Šungitna piramida i kugla je sigurna zaštita od geopatogenog i elektromagnetskog zračenja.
Iscjeljuju prostor, a njihovo energetsko polje djeluje istovremeno i na naš organizam. Zato ih je dobro postaviti tamo gdje najviše boravimo (uz krevet, na radni stol i slično).
Kod piramide treba paziti da je postavljena u ispravan položaj. Stranica baze piramide mora biti okomita na pravac sjever – jug (nikada dijagonala nesmije biti okrenuta u pravcu sjever – jug).
-Privjesci:  Poremećeno bioenergetsko polje normalizirat će se nošenjem privjeska od šungita.

Naši proizvodi od šungita