Opći uvjeti

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje „Internet prodaje Mineral expo“.

Korištenje

Usluge „Internet prodaje Mineral expo“  dostupne su na internetskim stranicama www.mineralexpo.hr, dalje u tekstu Internet prodaja. Stranice, kao i navedene usluge, korisnici mogu koristiti za privatnu i poslovnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim uvjetima i pravilima. Korištenjem Internet prodaje korisnik je suglasan i obvezuje se poštivati niže navedene uvjete i pravila.

Izjava o korisniku

Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja se prijavi i izvrši narudžbu.

Izjava o prodavatelju

Mineral expo d.o.o. za usluge
Registriran: Trgovački sud u Zagrebu, reg. Tt-14/21511-2

MBS: 080932754
OIB: 12708767180

Temeljni kapital: 2.654,46 € uplaćen u cijelosti
Žiro račun:
HR3923400091110679597, Privredna banka d.d.
Član uprave: Neven Miculinić, direktor
– zastupa društvo pojedinačno i samostalno
Sjedište:
Badalićeva 7a
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel: +385 1 3647044

Cijene

Sve izražene cijene su u eurima (€), s uključenim PDV-om.

Proizvodi

Sve robe i usluge dostupne su na Mineral expo Internet prodaja.

Slike i opisi

Mineral expo d.o.o. pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

Uvjeti kupnje i isporuke

Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem „Mineral expo Internet prodavaonice“ definirani su kroz sljedeće korake: prijava, narudžba, plaćanje/plaćanje pouzećem, dostava, reklamacija/povrat robe.

Prijava

Kako bi se korisnik prijavio na „Mineral expo Internet prodaju“ treba unijeti osnovne podatke: Ime i prezime i adresu za isporuku robe. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio, poželjno je da u što kraćem roku o promjeni obavijesti „Mineral expo Internet prodaju“ na e-mail adresu: mineralexpo@mineralexpo.hr

Naručivanje proizvoda

Proizvodi se naručuju preko web shopa klikom na gumb „Dodaj u košaricu“. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces narudžbe. Po primitku narudžbe „Mineral expo Internet prodaja“ šalje obavijest korisniku o njenom zaprimanju na e-mail adresu kojom se korisnik prijavio.

Proizvodi se mogu naručiti i telefonom na broj
01/5812-579,

„Mineral expo Internet prodaja“ obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neke (ili sve) proizvode „Mineral expo Internet prodaja“ nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe.

Dostava proizvoda

Narudžbe šaljemo idućeg radnog dana putem Hrvatske pošte. Pošiljka dolazi na adresu u pravilu 2 do 3 dana od zaprimanja narudžbe. Troškove dostave za područje RH zaračunavamo 5,00 €. Za ostale zemlje trošak dostave izračunava se naknadno nakon kreirane narudžbe.

Minimalna vrijednost narudžbe je 9,95 €.

Pošiljke ispod dvije kile dolaze na kućnu adresu.
Kod plaćanja pouzećem kupac prilikom preuzimanja pošiljke poštaru plaća narudžbu te  Hrvatskoj pošti dodatnih 4 % od ukupne cijene za uslugu slanja novca.

Pošiljke iznad dva kilograma HP isporučuje na kućnu adresu samo u većim gradovima, to jest gdje poštanski broj završava na cijeli četveroznamenkasti broj (npr: 21000 Split).
U manjim gradovima i mjestima (npr: 47300 Ogulin) pošiljke iznad dvije kile potrebno je preuzeti u poštanskom uredu.

Način plaćanja

Načini plaćanja za narudžbe robe putem web shopa:

Plaćanje po ponudi: (avansna uplata – uplatnica/virman ili internet bankarstvo, PayPal)

Ukoliko korisnik kupnju želi obaviti plaćanjem po ponudi, narudžbu može kreirati putem web shopa i odabrati opciju plaćanja – virman, gotovina.

Nakon što korisnik odabere proizvode koje želi naručiti te potvrdi narudžbu, povratno na e-mail adresu dobit će automatski ponudu s točnim iznosom za uplatu.

Roba se šalje nakon što uplata bude vidljiva na računu Mineral expo d.o.o.

U slučaju da plaćanje želite izvršiti PayPal-om valutu morate promijeniti u EUR ili USD.

Plaćanje po dostavi:

Uslugu plaćanja po dostavi (pouzećem) „Mineral expo Internet prodaja“  nudi za područje cijele Hrvatske putem HP (vidi tekst u „Dostava proizvoda“).

Preuzimanje narudžbe

Naručeni proizvodi pakiraju se tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati poštaru koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja i tražiti od poštara da sačini zapisnik. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti „Mineral expo Internet prodaja“  kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Zamjene, reklamacije i povrat proizvoda i prigovori

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem „Mineral expo Internet prodaje“ ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14, članak 10.) tvrtka Mineral expo d.o.o. se obvezuje zaprimiti pismeni prigovor korisnika na izvršenu uslugu te na isti odgovoriti pismeno u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Prigovor na kvalitetu usluga korisnici „Mineral expo Internet prodaje“ mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

Mineral expo d.o.o.Badalićeva 7a, 10000 Zagreb,
ili na e-mail adresu: mineralexpo@mineralexpo.hr

Mineral expo d.o.o. se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Korisnik treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: Ime, prezime i adresu.

U slučaju otkazivanja narudžbe Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju na adresu: Mineral expo d.o.o, 10000 Zagreb, Badalićeva 7a. Proizvod mora biti u originalnoj ambalaži sa svim pripadajućim dijelovima i dokumentacijom, neoštećen. Ukoliko taj uvjet nije ispunjen, Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava. O tome će obavijestiti Kupca. Ukoliko su navedeni uvjeti ispunjeni Prodavatelj se obvezuje Kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstava u roku od 30 dana od zaprimljenog pisanog prigovora.

Povrat uplate

U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda, ili isporuke istovjetnih zamjenskih proizvoda, korisniku će se ponuditi proizvodi jednakih, ili sličnih, karakteristika i cijene. Ako kupac ne prihvati takvu ponudu Mineral expo d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat sredstava u najkraćem mogućem roku,  a najkasnije u roku  14 dana  od dana kada je zaprimljena obavijest o raskidu ugovora o kupoprodaji, na račun korisnika s kojeg su sredstva uplaćena.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj „Mineral expo Internet prodaje“ je zaštićen. Mineral expo d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na korištenje predmetnog sadržaja. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama „Mineral expo Internet prodaje“ morate prethodno kontaktirati Mineral expo d.o.o.  te za to dobiti pisano odobrenje.

Izjava privatnosti

Mineral expo d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu svih osobnih podataka korisnika, sukladno članku 11. Zakona o zaštiti potrošača. Mineral expo d.o.o. prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su potrebni za ispunjenje obveza poslovanja.